U okviru kolegija koji se izvode na Katedri za bioprocesno inženjerstvo studenti stječu osnovna znanja iz područja bioprocesnog inženjerstva s posebnim naglaskom na biotehnološku proizvodnju hrane te primjenu bioprocesa u zaštiti okoliša. Zaposlenici Katedre bave se istraživanjima kojima je cilj unapređenje biotehnoloških metoda u proizvodnji hrane i pića - posebno u proizvodnji slada i piva te voćnih vina. Nadalje, predmet istraživanja je i primjena osnovnih biotehnoloških i inženjerskih principa u zaštiti okoliša - obrada otpadnih voda, biološka razgradnja sintetskih bojila pomoću gljiva, primjena otpadnih lignoceluloznih materijala kao alternativnih adsorbensa za uklanjanje onečišćujućih tvari iz otpadnih voda.
Predsjednik Katedre:
izv. prof. dr. sc. Kristina Mastanjević
preddiplomski studij
- Osnove biotehnologije
- Tradicionalna biotehnologija
diplomski studij
- Biotehnološka proizvodnja hrane
- Tehnologija slada i piva
- Osnove bioprocesnog inženjerstva
- Bioprocesi u zaštiti okoliša
- Procesi obradbe otpadnih voda
poslijediplomski studij
- Dostignuća u tehnologiji slada i piva
- Upravljanje otpadnim tvarima prehrambene industrije