O Laboratoriju za analizu vina
Na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu Osijek u okviru Zavoda za prehrambene tehnologije i Katedre za vinarstvo ustrojen je Laboratorij za analizu vina. Pored standardne laboratorijske opreme za analizu vina laboratorij je kroz realizaciju međunarodnih projekata „SeeNet II“ i „INNOWINE“ opremljen s opremom za brzu analizu vina. Laboratorij je namijenjen za uslužnu analizu vina i mošta te davanje savjeta iz vinarstva za srednje i male vinare.
Kroz međunarodnu bilateralnu suradnju Osječko-baranjske županije i Autonomne Regije Friuli Venezia Giulia, uz operativnu podršku RRA Slavonije i Baranje, Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek, razvojne agencije INFORMEST i Sveučilišta u Udinama realizirana su projekti: „SeeNet II“ i „INNOWINE“. Navedeni projekti su međunarodni projekti preko kojih talijanska Regija Friuli Venezia Giulia pomaže u jačanju malog i srednjeg poduzetništva u Osječko-baranjskoj (OBŽ) i Vukovarsko-srijemskoj županiji u RH i Autonomnoj pokrajini Vojvodini u Srbiji te Tuzlanskom kantonu u BiH.
Ponuda Laboratorijskih usluga
S ciljem poboljšanja suradnje Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek s proizvođačima vina nudimo sljedeće analize vina:
1. Analiza grožđa i mošta prije i tijekom berbe
Sadržaj ukupnih kiselina
Sadržaj sladora refraktometrom i Oechsleovom moštnom vagom
2. Analiza vina
Alkoholna jakost (vol %)
Sadržaj ukupnih kiselina (g/L)
Sadržaj hlapljivih kiselina (g/L)
Sadržaj ukupnog suhog ekstrakta (g/L)
Sadržaj ukupnog sumpornog dioksida (mg/L)
Sadržaj slobodnog sumpornog dioksida (mg/L)
Sadržaj neprevrelog šećera (g/L)
Sadržaj pepela (g/L)
pH vina
Paket analiza
Sadržaj ukupnih kiselina (g/L)
Sadržaj hlapljivih kiselina (g/L)
Alkoholna jakost (vol %)
Sadržaj ukupnog SO2 (g/L)
Sadržaj slobodnog SO2 (g/L)
Sadržaj ukupnog suhog ekstrakta (g/L)
UKUPNA CIJENA: 100 kuna
Sve cijene iskazane su bez PDV-a
Kontakt:
Tel.: 031/224-319
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
www.ptfos.unios.hr
Lokacija laboratorija i preuzimanje uzoraka
Prehrambeno-tehnološki fakultet
Franje Kuhača 18,
31000 Osijek
Uzorci vina i mošta mogu se donijeti svaki radni dan od 8 do 15 sati.