Mentorstvo

Na svim nastavnim predmetima moguće je prijaviti i izraditi diplomske, specijalističke ili doktorske radove (disertacije).



U tablici su prikazane do sada javno obranjene teme i zadaci:

ZAVRŠNI RADOVI
PRVOSTUPNIK  TEMA ZADATAK 
1. Mihaela Tosenberger
(srpanj 2008.)
metode umjeravanja i mjerenje mase i količine punjenja pretpakovina Opisati metode i primjenu
2. Vlatka Jocić
(listopad 2009.)
metode određivanja gustoće za potrebe ispitivanja pretpakovina Opisati metode i primjenu
DIPLOMSKI RADOVI
DIPLOMAND MATERIJAL ZADATAK
1. Sandra Babel
(listopad, 1997.)
kemijske emulzije Ocjenjivanje postojanosti boja emulzija i usporedba sa standardnim uzorkom ("Markins")
2. Lidija Galić
(prosinac, 2000.)
jajčane smjese i "Karolina" piškote Računalno mjerenje boje različitih klasa jaja i od njih proizvedenih "Karolina" piškota
3. Samir Budimčić
(ETF, studeni, 2001.)
jabuke Računalni program za praćenje promjena boje
4. Đurđica Kovačević
(prosinac, 2001.)
polutvrdi i topljeni kravlji sir Promjena boje tijekom zrenja u nepropusnoj i polupropusnoj ambalaži ("Specijal")
5. Janja Martinović
(srpanj, 2003.)
polutvrdi i topljeni kravlji sir Promjena boje tijekom zrenja u nepropusnoj i polupropusnoj ambalaži ("Specijal")
6. Marija Dugalić
(studeni, 2003.)
polutvrdi i topljeni kravlji sir Utjecaj različitih dimnih ekstrakta na boju sira
7. Melita Magić
(travanj, 2003.)
obarene kobasice s dodacima Ocjenjivanje homogenosti razdiobe povrća u proizvodima različitih proizvođača
8. Predrag Grubiša
(veljača, 2005)
bijeli, crni i raženi kruh Računalna analiza slike sredine kruha prije i poslije smrzavanja
9. Saša Radojčić
(veljača, 2005.)
bijeli, crni i raženi kruh Utjecaj rotacije i zoom-a na ocjenu računalne analize slike sredine kruha
10. Karolina Pranjić
(srpanj, 2005.)
tijesto za "Kroštule" Odredit promjenu volumena, boje  i poroznosti tijesta različitih oblika pri prženju u ulju različitih temperatura
11. Maja Fališevac
(veljača, 2006.)
pekarski proizvodi Optimiranje proizvodnje pekarskih proizvoda ("Tena" Đakovo; PTF)
12. Irena Žihlavski
(srpanj, 2006.)
jelovnik za oboljele od hipertenzije Optimiranje obroka za oboljele od visokog krvnog tlaka primjenom Simplex algoritma (KB Osijek)
13. Mato Jakić
(rujan, 2006.)
brašno, kruh Ovisnost izgleda sredine kruha o kultivaru pšenice (Pekara "Kruna"; Poljoprivredni institut Osijek; PTF)
14. Blanka Keteš
(prosinac, 2006.)
gazirani i negazirani voćni sokovi i sirupi Optimiranje proizvodnje bezalkoholnih pića
15. Ana Gajski
(ožujak, 2007.)
kiselo i vučeno tijesto Modeliranje i optimiranje proizvodnje vučenog tijesta ("Tena" Đakovo; PTF)
16. Katarina Pastor
(svibanj, 2008.)
hmelj, pivo Optimiranje iskorištenja sirovina u proizvodnji piva (Pivovara Osijek)
17. Marko Čani
(srpanj, 2008.)
dječja hrana Optimiranje recepture u industrijskoj proizvodnji međunarodnog brenda dječje hrane
18. Ivana Kojundžić
(listopad, 2008.)
pivo Optimiranje proizvodnje piva (Pivovara Osijek)
19. Ana Lukić
(PI, studeni 2009.)
jelovnik Optimiranje tjednog jelovnika za adolescente s poliartritisom
20. Ivana Previšić
(PhI, studeni 2009.)
kruh Računalna analiza slike presjeka industrijskih kruhova
21. Andrej Jovičić
(PcI, studeni 2009.)
kruh Računalna analiza slike presjeka industrijskih kruhova
22. Luka Nol
(PI, studeni 2009.)
jelovnik Optimiranje tjednog jelovnika za adolescente sa šećernom bolesti
23. Kata Mikić
(PI, veljača 2010.)
jelovnik Optimiranje tjednog jelovnika za bolesnike s oboljelom gušteračom
24. Vedrana Škoro
(PI, listopad 2010.)
jelovnik Optimiranje jelovnika za osobu s hipertenzijom
25. Nikola Batinić
(PhI, listopad 2010.)
kruh Analiza utjecaja položaja i osvijetljenosti kriške kruha na rezultate računalne analize slike kruha
26. Leonard Matijević
(ZoHiN, studeni 2011.)
jelovnik Izrada i analiza jelovnika za bodybuildere primjenom računalnih programa
27. Rakip Ziberi
(PhI, lipanj 2012.)
kruh Primjena računalne analize slike na uzorcima kruha
28. Iva Vasilj
(PcI, listopad 2016.)
pšenica-brašno Kemometrijski model zavisnosti svojstava pšeničnog zrna i brašna
29. Josip Jaredić
(PcI, studeni 2017.)
bioplin Modeliranje proizvodnje bioplina
30. Zvonimir Bošnjaković
(PhI, prosinac 2017.)
pšenica-brašno Primjena kemometrijskih metoda i prediktivnih matematičkih modela
31. Mirela Matovina
(PcI, rujan 2018.)
kemometrijski modeli sastava sirove vode za piće Kemometrijska analiza sastava podzemnih voda Osječko-baranjske županije
32. Silvio Pejić
(Pci, rujan 2018.)
modeliranje pojavnosti arsena u podzemnim vodama Izrada prediktivnih modela pojavnosti arsena u podzemnim vodama Osječko‑baranjske županije
33. Filip Stojanović
(PhI, siječanj, 2019.)
kemometrijska analiza s ciljem razvrstavanja namjenskog brašna Primjena kemometrijskih metoda za razvrstavanje namjenskog brašna prema zahtjevima proizvođača
34. Luka Katić
(PcI, rujan 2019.)
kemometrijska analiza s ciljem razvrstavanja krušnog brašna Razvrstavanje krušnog brašna prema zahtjevima prerađivača primjenom statističkih metoda
35. Valentina Sabljak
(ZoHiN,  rujan 2019.)
računalni program i jelovnici Primjena računalnog programa za usporedbu mediteranske, Paleo i vegetarijanske prehrane za oboljelu od Hashimotovog tireoiditisa
36. Kristian Mihaljev
(ZoHiN, rujan 2021.)
računalni program i jelovnici Primjena računalnog programa za izradu i usporedbu plana prehrane za tri različita tipa nogometaša
37.

Ema Šimošić
(PhI, srpanj 2021.)
modeliranje svojstava keksa u industrijskim uvjetima proizvodnje Primjena regresijskih i kemometrijskih modela s ciljem određivanja optimalnih svojstava tijesta i keksa na industrijskoj liniji za proizvodnju
38.

Josip Milos
(ZoHiN, svibanj 2022.)
računalni program i jelovnici Primjena računalnog programa za izradu i usporedbu tri plana prehrane za sportaša rekreativca
39.

Klara Vidas
(PhI, srpanj 2022.)
sir s dodatkom tartufa Primjena računalne analize slike za određivanje homogenosti razdiobe tartufa u siru
40. Sanja Putnik
(ZoHiN, rujan 2023.)
računalni program i jelovnici Izrada jelovnika za pacijenticu s fenilketonurijom
41.
Katarina Đukić
(PcI, rujan 2023.) 
MS Excel, optimiranje sastava smjese brašna   Optimiranje sastava smjese brašna prema zahtjevima proizvođača kruha
42. Katarina Čančarević
(PhI, srpanj 2023. )
LINGO, optimiranje sastava smjese brašna  Optimiranje sastava smjese brašna prema zahtjevima pekarske industrije
43. Ivana Berki
(PhI, rujan 2023. )
LINDO, optimiranje sastava smjese brašna Optimiranje sastava smjese brašna prema zahtjevima proizvođača keksa i slanih grickalica
44. Gorana Stojanović
(PcI, listopad 2024. )
modeliranje i optimiranje procesa uparavanja Određivanje utjecaja promjene ulaznih veličina na efikasnost procesa uparavanja
DOKTORSKE DISERTACIJE
DOKTORAND TEMA

ZADATAK

1. Jasmina Lukinac
(svibanj 2012.)
 modeliranje i optimiranje kinetike promjene boje kruha Modeliranja kinetike promjene boje kore kruha tijekom pečenja 
(kinetički modeli reakcija nultog, prvog i drugog reda).
2. Goran Gagula
(listopad 2017.)
modeliranje promjena  svojstava piva Statističke analize i modeliranje promjena fizikalno-kemijskih svojstava svijetlog lager piva tijekom šest mjeseci skladištenja u različitoj ambalaži [staklo, PET (polietilen-tereftalat), limenke i bačve]