Literatura
- Detalji
- Objavljeno: Četvrtak, 01 Listopad 2020 08:39
- Hitova: 4934
Sve naslove navedene u popisu literature studenti mogu koristiti i/ili posuditi u knjižnici matičnoga Fakulteta.
Naziv kolegija
|
Modeliranje i upravljanje u prehrambeno-tehnološkim procesima
|
Šifra ISVU
|
88265 |
Status kolegija
|
Obvezni
|
Studij
|
Prehrambeno inženjerstvo (diplomski studij)
|
Semestar
|
I
|
Obvezna literatura
|
D. Magdić: Prezentacije i materijali s predavanja 2022./23 (26.1.2023.)
D. Magdić: Numeričke metode - treće dopunjeno izdanje, PTF Osijek, 2022. (7.2.2022.)
D. Magdić: Materijali za predavanja - Osnove primjene metode linearnog programiranja_dio I.pdf, PTF Osijek, 2008. D. Magdić: Materijali za predavanja - Primjeri primjene metode linearnog programiranja_dio II.pdf, PTF Osijek, 2008. (Prehrambeno-inženjerski dio)
|
Preporučena literatura
|
Z. Gomzi.; Ž. Kurtanjek: Modeliranje u kemijskom inženjerstvu, HDKI i FKIT, Zagreb, 2019., str. 1-127… Inženjerski priručnik - ip1, Školska knjiga, Zagreb, 1996.
|
Naziv kolegija
|
Modeliranje operacija i procesa
|
Šifra ISVU
|
43766 |
Status kolegija | Obvezni |
Studij
|
Procesno inženjerstvo (diplomski studij)
|
Semestar
|
I
|
Obvezna literatura
|
D. Magdić: Prezentacije i materijali s predavanja 2022./23 (26.1.2023.)
D. Magdić: Numeričke metode - treće dopunjeno izdanje, PTF Osijek, 2022. (7.2.2022.)
D. Magdić: Materijali za predavanja - Osnove primjene metode linearnog programiranja_dio I.pdf, PTF Osijek, 2008.
D. Magdić: Materijali za predavanja - Primjeri primjene metode linearnog programiranja_dio II.pdf, PTF Osijek, 2008. (Procesni dio)
|
Preporučena literatura
|
Z. Gomzi; Ž. Kurtanjek: Modeliranje u kemijskom inženjerstvu, HDKI i FKIT, Zagreb, 2019., str. 1-127
… Inženjerski priručnik - ip1, Školska knjiga, Zagreb, 1996.
|
Nazivi kolegija
|
Optimiranje prehrane primjenom računala (OPPR, ISVU: 88272)
Modeliranje i optimiranje prehrane (MiOP, PTF: N206; ISVU: 196553) |
Ishodi učenja | OPPR_Program i ishodi učenja za ak. g. 2021./2022. MiOP_Program i ishodi učenja za ak. g. 2021./2022. |
Šifra ISVU
|
88272 [196553] |
Status kolegija | Izborni (za studente svih diplomskih i poslijediplomskih studija) |
Studij
|
Znanost o hrani i nutricionizam (Diplomski studij) + kao Izborni opredmet: svi ostali Diplomski studiji (88272)
+ Poslijediplomski specijalistički studij Nutricionizam (196553) |
Semestar
|
II ili IV
|
Obvezna literatura
|
D. Magdić: Uvodno predavanje, PTF Osijek, 2022.
D. Magdić: Nutrition Software Review - pregled i usporedba računalnih programa , PTF Osijek, 2017.
D. Magdić: Pregled računalnih programa i međunarodnih organizacija, PTF Osijek, 2021.
D. Magdić: Materijali za predavanja - Osnove primjene metode linearnog programiranja_dio I.pdf, PTF Osijek, 2022.
D. Magdić: Numeričke metode - treće dopunjeno izdanje, PTF Osijek, 2022. Računalni program LINDO - rad s programom (Predlošci) D. Magdić: Materijali za nastavu - Baza namirnica (USDA), PTF Osijek, 2017.
D. Magdić: Materijali za nastavu - Baza namirnica_31.03.2022.- (USDA), PTF Osijek, 2022. D. Magdić: Materijali za nastavu - OPPR_Jelovnik, PTF Osijek, 2017./2022.
D. Magdić: Materijali za nastavu - OPPR_Jelovnik_31.03.2022.- PTF Osijek, 2017./2022. D. Magdić: Materijali za nastavu na daljinu: Upute studentima za samostalan rad na izradi plana prehrane, PTF Osijek, 2022.
D. Magdić: Materijali za nastavu na daljinu: Upute - Izrada dnevnog i tjednog jelovnika, PTF Osijek, 2022.
D. Magdić: Materijali za nastavu na daljinu: OPPR_Metodologija izrade plana prehrane, PTF Osijek, 2022.
D. Magdić: Materijali za nastavu na daljinu: OPPR_Upute za pisanje izvješća o izradi plana prehrane, PTF Osijek, 2022.
D. Magdić: Materijali za predavanja - Primjeri primjene metode linearnog programiranja_dio II.pdf, PTF Osijek, 2022.
|
Preporučena literatura
|
J. G.-Kljusurić: Modeliranje i optimiranje u nutricionizmu; Element, Zagreb, 2020.
V. Bosanac: Program Prehrane 5.0, IG PROG, obrt za računalno programiranje, Rijeka, 2013. (PDF dokument) Microdiet User's Guide, Downlee Systems Ltd, UK, 2005.
D. Magdić: Materijali za predavanja - Dvotjedni jelovnik za bolesnika s oboljelom gušteračom, PTF Osijek, 2011. G. Mateljan: Najzdravije namirnice svijeta, Planetopija, Zagreb, 2008. M. Mandić: Znanost o prehrani. PTF, Osijek, 2003. R. Živković: Dijetoterapija. IK Naprijed, Zagreb, 1994. |