Predavanje
Predviđeno trajanje: 45 min (30 min predavanje + 15 min pitanja i diskusija)
Predavač
doc. dr. sc. MIRNA HABUDA-STANIĆ
Zavod za primijenjenu kemiju i ekologiju
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
tel: 031/ 224 326
Životopis predavača:
Dr. sc. Mirna Habuda-Stanić docentica je Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku. Predsjednica je Katedre za kemiju i ekologiju te nositeljica nositelj kolegija Ekologija, Tehnologija vode i obrada otpadnih voda i Upravljanje kakvoćom vode i procesi obradbe vode na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu Osijek te nositelj kolegija Zaštita i pročišćavanje vode te Kondicioniranje vode na Građevinskom fakultetu u Osijeku.
Autorica i koautorica je više znanstvenih radova objavljenih u međunarodnim časopisima iz problematike zaštite i pročišćavanja vode.
Pod njenim mentorstvom/komentorstvom do sada je obranjeno više diplomskih radova, jedan doktorski rad, a trenutno su u izradi dva doktorska rada.
Voditeljica je dva znanstveno-istraživačka projekta koji se bave problematikom kakvoće i prerade vode. Na njenu inicijativu se od 2011. godine održava znanstveno-stručni skup „Voda za sve“ s ciljem popularizacije i povezivanja institucija koje se bave problematikom voda.
Doc. dr. sc. Mirna Habuda-Stanić aktivni je član više Povjerenstava za pakirane vode pri Ministarstvu poljoprivrede Republike Hrvatske.
Naslov predavanja
VALOVI VODE – VALOVI ŽIVOTA
Sažetak
U ovom predavanju saznat će te kako nastaju valovi vode, zašto su pomogli nastanku i opstanku života na Zemlji te kako i danas utječu na ljude i cjelokupni život na Zemlji.
Mjesto i vrijeme
Petak, 11. travnja 2014. sekcija 17:00 ‑ 17:30h
Ekonomski fakultet (dvorana 2)
Ciljna publika
Šira populacija
Predavanje
Predviđeno trajanje: 45 min (30 min predavanje + 15 min pitanja i diskusija)
Predavač
Prof. dr. sc. JOVICA HARDI
Zavod za prehrambene tehnologije
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
tel.: 031/ 224 310
mob.: 098-163-96-63
Životopis predavača:
Prof. dr. sc. Jovica Hardi rođen je 08. rujna 1956. godine u Brčkom. Doktorirao 1992. na PBF Zagreb s tezom „Postupak dobivanja intenzivne arome edamskog sira na model-sustavima. Od 2000. vodi Katedru za mljekarstvo, a 2001. postaje šef katedre za Metodiku znanstvenog rada. Nositelj je kolegija Tehnologija mlijeka i mliječnih proizvoda, Uvod u znanstvenoistraživački rad, Poznavanje sirovina prehrambene industrije na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu Osijek te kolegija Mljekarstvo na Poljoprivrednom fakultetu Osijek.
Sudjelovao u vođenju 25 diplomskih radova, a bio je mentor 105 diplomskih radova, od kojih su 104 obranjena, a 1izrađen i napisan, te mentor 12 završnih radova na preddiplomskom studiju. Mentor je dva obranjena magisterija i jednog obranjenog doktorata, pred obranom su još 3 doktorata.
Sudjelovao na 7 domaćih znanstvenih projekata, a voditelj jednog domaćeg i dva međunarodna znanstvena projekta. Ukupno je objavio 95 raznih znanstvenih publikacija, od kojih je 39 citirano u znanstvenim bazama. Sudjelovao je s ukupno 55 radova na međunarodnim i domaćim kongresima, objavio je 7 stručnih radova. Autor je 2 patenta, 6 novih proizvoda mljekarske industrije, sudjelovao je u izradi ili samostalno izradio 10 međunarodnih i 5 domaćih projekata tvornica prehrambene industrije.
Naslov predavanja
ČOVJEČANSTVO JE UKROTILO VALOVE ALI IH SE IPAK BOJI !
Sažetak
Prikazom osnovnih pojmova i definicija vrsti valova cilj je izlaganja približiti značenje valova za čovječanstvo. Ukazati će se na najvažnije izume i znanstvena postignuća koja su omogućila primjenu valova u radijskim, komunikacijskim i drugim sustavima prijenosa informacija, energije, te korištenje snage prirodnih ili umjetno proizvedenih valova. Naglasak će biti i na lošim, te razornim učincima valova. Pojavnost valova i termina koji opisuje specifično gibanje čestica ili oblikovnost pojave biti će predstavljen na primjerima iz svakodnevnog života i znanosti.
Mjesto i vrijeme
Petak, 11. travnja 2014. sekcija 17:35 – 18:05h
Ekonomski fakultet (dvorana 2)
Ciljna publika
učenici srednjih škola, studenti, građanstvo
Predavanje
Predviđeno trajanje: 45 min (30 min predavanje + 15 min pitanja i diskusija)
Predavač
Mentor: doc. dr. sc. INES BANJARI
Zavod za ispitivanje hrane i prehrane
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
tel.: 031/ 224 364
Autor (studenti): Dragana Jelenić, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
Životopis predavača:
Doc. dr. sc. Ines Banjari rođena je 10. prosinca 1982. godine u Osijeku. Diplomirala je prehrambenu tehnologiju i procesno inženjerstvo na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu Osijek 2006. godine, kao najbolji student i prvi student u generaciji. Iste godine počinje raditi na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu Osijek kao znanstveni novak, te je aktivno uključenja u izvođenje velikog broja kolegija na preddiplomskom i diplomskom studiju. Doktorirala je 2012. godine na Sveučilištu u Zagrebu, Prehrambeno-biotehnološki fakultet iz područja nutricionizma. Upravo se vratila sa postdoktorskog usavršavanja na Sveučilištu u Torontu, Medicinski fakultet, Kanada. Pohađala je nekoliko kraćih znanstvenih usavršavanja iz različitih znanstvenih područja, u Hrvatskoj i Španjolskoj. Autor je i koautor velikog broja znanstvenih radova, sudjelovala je na velikom broju međunarodnih i domaćih konferencija, te održala veliki broj pozvanih predavanja. Od kako radi na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu Osijek aktivno je uključena u aktivnosti u sklopu Festivala znanosti u koji svake godine uključi veliki broj studenata. I ove godine, doc. Banjari je sa svojim studentima pripremila predavanje, radionicu i poster prezentaciju.
Naslov predavanja
VALOVI ŽIVOTA
Sažetak
Što pomislite kada Vam netko kaže kako zračite? Zračimo li mi doista? Osim disanja, razmišljanja, otkucaja srca, kretanja, postoji li još nešto unutar nas, u našim stanicama, nešto što pokazuje koliko smo živi, koliko zračimo? Da, postoji, to su biofotoni. Kroz predavanje ćemo Vam dati uvid o čemu se točno radi, što se krije u pozadini biofotona, te kako i na koji način su biofotoni povezani s našim zdravljem. Otkrijte ove valove života uz nas!
Mjesto i vrijeme
Petak, 11. travnja 2014. sekcija 18:10 – 18:40h
Ekonomski fakultet
Ciljna publika
Učenici srednjih škola, studenti i građanstvo
Radionica
Predviđeno trajanje: 45 min
Predavač
doc. dr. sc. INES BANJARI
Prehrambeno-tehnološki fakultet osijek
Zavod za ispitivanje hrane i prehrane
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
tel.: 031/ 224 364
Životopis predavača:
Doc. dr. sc. Ines Banjari rođena je 10. prosinca 1982. godine u Osijeku. Diplomirala je prehrambenu tehnologiju i procesno inženjerstvo na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu Osijek 2006. godine, kao najbolji student i prvi student u generaciji. Iste godine počinje raditi na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu Osijek kao znanstveni novak, te je aktivno uključenja u izvođenje velikog broja kolegija na preddiplomskom i diplomskom studiju. Doktorirala je 2012. godine na Sveučilištu u Zagrebu, Prehrambeno-biotehnološki fakultet iz područja nutricionizma. Upravo se vratila sa postdoktorskog usavršavanja na Sveučilištu u Torontu, Medicinski fakultet, Kanada. Pohađala je nekoliko kraćih znanstvenih usavršavanja iz različitih znanstvenih područja, u Hrvatskoj i Španjolskoj. Autor je i koautor velikog broja znanstvenih radova, sudjelovala je na velikom broju međunarodnih i domaćih konferencija, te održala veliki broj pozvanih predavanja. Od kako radi na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu Osijek aktivno je uključena u aktivnosti u sklopu Festivala znanosti u koji svake godine uključi veliki broj studenata. I ove godine, doc. Banjari je sa svojim studentima pripremila predavanje, radionicu i poster prezentaciju.
Suradnici
BLANKA BILIĆ, dipl. ing. Prehrambeno-tehnološki fakultet osijek
Studenti: Josipa Fako, Darko Mijić, Tihana Ostrognjaj, Kristina Vacek, Ana Džolan, Nives Resiga, Vlatka Matoković, Ivan Tomas, Ivana Sović, Prehrambeno-tehnološki fakultet osijek
Naslov radionice
GUK EXCITEMENT VAWES (UZBUDLJIVI NALETI GUK VALOVA)
Sažetak
Serotonin i glukoza. Koja je uopće veza između tzv. „hormona sreće“ i GUK? Kaže se da se o ukusima ne raspravlja no što bi Vi rekli kada bismo spomenuli čokoladu i rekli Vam kako čokolada ima utjecaj i na serotonin i na GUK? Glukoza je neophodna za normalno funkcioniranje organizma, to je naša energija. No kako taj GUK utječe na naše raspoloženje, kako utječe na to kako razmišljamo ili pak koliko brzo možemo trčati? Mi ćemo Vam objasniti što je GUK, koja je njegova uloga u organizmu, zašto je važna za naše zdravlje i koja je hrana njezin najbolji izvor. Mi mislimo da će ti GUK valovi dovesti do nebrojeno pitanja koja ćete imati za nas! Stoga, kušajte najbolje izvore GUK s nama, napunite se energijom i radoznalošću! Otkrijte sa nama GUK valove!
Mjesto i vrijeme
7. ‑ 8. travnja 2014. u vremenu 8:00 – 20:00h
PTFOS, Laboratorij za senzorske analize
Ciljna publika
predškolska djeca, učenici osnovnih škola, učenici srednjih škola, studenti, građanstvo
Radionica
Predviđeno trajanje: 45 min
Voditelj
Doc. dr. sc. STELA JOKIĆ
Prehrambeno-tehnološki fakultet osijek
Zavod za procesno inženjerstvo
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
tel.: 031/ 224 348
Životopis voditelja:
Stela Jokić rođena je 31. srpnja 1982. godine u Našicama. Nakon završenog Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Osijeku, smjer procesno inženjerstvo, 2007. godine počinje raditi kao asistent na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu u Osijeku, gdje završava 2011. godine poslijediplomski doktorski studij „Prehrambeno inženjerstvo“. Bila je sudionik više programa mobilnosti studenata i stekla je dragocjena znanja iz područja prehrambeno-procesnog inženjerstva. Svoj istraživački rad sa posebnim zadovoljstvom upotpunila je u laboratorijima diljem Njemačke, Mađarske, Slovačke, Slovenije, Austrije, Italije i Srbije. Preko CCUSA programa “Work Experience USA” boravila je i radila u SAD-u 15 mjeseci. Voli se baviti istraživanjima i širenjem svijesti o ljepoti znanosti i struke. Voli život i veseli se svakom novom danu. Ispunjava ju druženje i upoznavanje s različitim ljudima te istraživanje novih zemalja.
MARINA RAJIĆ, mag. Ing
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Prehrambeno-tehnološki fakultet osijek
Suradnici
Studenti: Nikolina Prce, Josipa Vukoja, Nevena Ćorić, Andreja Bošnjak, Ivana Komušanac, Lorena Čakalović, Melita Kuzmanović, Gordana Šelo, Ana Ćurić, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
Sponzor radionice
Vextra d.o.o. Mostar
Naslov radionice
SENZUALNI VALOVI NOVIH ČAJNIH OKUSA
Sažetak
Uživate li u ispijanju čaja? Pitate li se kako izgledaju idealni čajni rituali?
Otkrijte tajnu čajnih kombinacija i osjetite valove aromatičnih okusa. Naučite kako se kombiniraju čajni okusi i što utječe na pravi izbor čaja.
Čajoljupci i oni koji to žele postati dobro došli u jedinstven svijet okusa, mirisa, rituala i uživanja u senzualnim valovima novih čajnih okusa.
Mjesto i vrijeme
7. ‑ 8. travnja 2014. u vremenu 8:00 – 20:00h
PTFOS, Laboratorij za tehnološke operacije
Ciljna publika
Sva populacija
Radionica
Predviđeno trajanje: 45 min
Voditelj
Doc. dr. sc. ANITA PICHLER
Prehrambeno-tehnološki fakultet osijek
Zavod za prehrambene tehnologije
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
tel.: 031/ 224 319
Životopis voditelja:
Anita Pichler rođena je 26.11.1974. godine u Osijeku, maturirala 1993. Godine u Tehnološkoj školi „Ruđer Bošković“. Završila je diplomski studij Prehrambeno inženjerstvo na Prehrambeno – tehnološkom fakultetu u Osijeku gdje radi kao docent na Zavodu za prehrambene tehnologije na Katedri za prehrambeno inženjerstvo. Obožava raditi sa mladim ljudima kao i istraživati, što je pokazala i odabirom životnog poziva.
ANTE LONČARIĆ, mag. ing., znan. novak
Prehrambeno-tehnološki fakultet osijek
Zavod za prehrambene tehnologije
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
tel.: 031/ 224 360
Ante Lončarić rođen 01.06.1987. godine u Osijeku, maturirao 2005. godine u Tehnološkoj školi „Ruđer Bošković“. Završio je diplomski studij Prehrambeno inženjerstvo u Osijeku 2010. godine te se na istome fakultetu zapošljava kao znanstveni novak-asistent na Zavodu za prehrambene tehnologije na katedri za tehnologiju voća i povrća. Voli znanost koliko i hranu, što u ostalom i opravdava odabirom karijere.
Suradnici
Studenti: Iva Čobanković, Josipa Mađarić, Ines Lacković, Paula Kolak, Tea Ljiljanić, Ivana Kotarski, Tamara Efendić, Mirjana Marjanović, Anita Kerekeš, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
Sponzor radionice
Zvečevo d.d.
Naslov radionice
DANI VELIKIH VALOVA
Sažetak
Na radionici velikih valova pokazati ćemo kako Coca-cola reagira na ultrazvučne valove, a čokolada na mikrovalove. Vidjeti ćemo ples tekućina i pokazati kako nam mikrovalne pećnice olakšavaju svakodnevni život.
Vrijeme
7. ‑ 8. travnja 2014. u vremenu 8:00 – 20:00h
Mjesto
PTFOS
Ciljna publika
Predškolska djeca, učenici osnovnih škola
Radionica
Predviđeno trajanje: 45 min
Voditelji
dr. sc. TIHANA MARČEK, poslijedoktorand
Prehrambeno-tehnološki fakultet osijek
Zavod za ispitivanje hrane i prehrane
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
tel.: 031/ 224 389
Životopis voditelja:
Rođena 1978. u Osijeku. Godine 1997. upisala studij Biologije i kemije na Zavodu za biologiju Pedagoškog fakulteta Sveučilišta J. J. Strossmayer u Osijeku te diplomirala 2002. godine. Godine 2013. doktorirala na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu iz područja prirodnih znanosti, polje biologija, smjer opća biologija. Od 2005. godine zaposlena na Katedri za Biologiju i mikrobiologiju pri Prehrambeno tehnološkom fakultetu Sveučilišta u Osijeku. Sudjeluje u izvođenju nastave na kolegiju Biologija u sklopu preddiplomskog studija te na diplomskom i poslijediplomskom studiju iz kolegija Opasnosti vezane uz hranu. Pomoćna voditeljica nekoliko diplomskih radova. Do sada objavila četiri znanstvena rada, od toga dva u časopisima koje citiraju baze CC i SCIE. Sudjelovala na jednom međunarodnom znanstvenom skupu te održala dva javna predavanja na skupovima koji promoviraju popularizaciju znanosti.
MARIJA NUJIĆ, mag. ing., asistent
Prehrambeno-tehnološki fakultet osijek
Zavod za primijenjenu kemiju i ekologiju
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
tel.: 031/ 224 326
Rođena 1988. u Ljubljani (Slovenija). Nakon završenog Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Osijeku 2011., počinje raditi kao asistent na istom fakultetu i trenutno je u fazi izrade doktorske disertacije u sklopu kojeg se usavršavala u Francuskoj i Sloveniji.
Suradnici
tudenti: Ivana Jakobović, Antonela Galić, Danica Hrg, Radovan Trbojević, Manja Petrović, Meggie Marcić, Marija Banović, Ivana Baotić, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
Naslov radionice
ZVUČNI VALOVI – „GLAZBA ZA BILJKE“
Sažetak
Svijet oko nas pun je različitih podražaja. U takve podražaje ubrajaju se i valovi. Neke valove možemo vidjeti a neke čuti. Zvuk se prenosi u obliku vala koji putuje kroz medij kao što je zrak. Zvučni valovi su naša svakodnevnica i bez njih život na Zemlji bio bi nemoguć. Oni nam daju informaciju što se događa u našoj neposrednoj okolini te služe kao jedan od načina komunikacije u ljudskom i životinjskom svijetu. A što je s biljkama? Mogu li one „pjevušiti i imaju li omiljenu pjesmu? Većina nas smatra da biljke ne mogu čuti zvukove, međutim ne samo da ih čuju, nego i odgovaraju na njih. Kako? Ukoliko želite saznati odgovore, dođite!
Mjesto i vrijeme
7. ‑ 8. travnja 2014. u vremenu 8:00 – 20:00h
PTFOS, Studentski laboratorij (suteren III/15S)
Ciljna publika
Predškolski i osnovnoškolski uzrast (1-8 razred)
Radionica
Predviđeno trajanje: 45 min
Voditelj
Izv. prof. dr. sc. TIHOMIR MOSLAVAC
Prehrambeno-tehnološki fakultet osijek
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
tel.: 031/224-368
mob.: 091-793-6960
Životopis voditelja
Radim na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu u Osijeku. Voditelj sam Katedre za tehnologiju ulja i masti gdje kao izvanredni profesor predajem na predmetima Tehnologija ulja i masti, Tehnologija prerade sirovina biljnog podrijetla II. Znanstvena aktivnost temelji se na ispitivanju optimalnih procesnih parametara proizvodnje hladno prešanih i nerafiniranih biljnih ulja preradom raznih vrsta sjemenki i koštica uljarica i uljarskih kultura. Ispitivanje utjecaja prirodnih antioksidanasa na promjenu oksidacijske stabilnosti proizvedenog hladno prešanog ulja.
Suradnici
DANIELA PAULIK, tehnički suradnik
Prehrambeno-tehnološki fakultet osijek
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
tel.: 031/224-368
Životopis suradnika
Radim na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu u Osijeku. Tehnički suradnik sam na Katedri za tehnologiju ulja i masti gdje radim na predmetima Tehnologija ulja i masti, Tehnologija prerade sirovina biljnog podrijetla II.
Studenti: Jelena Panak, Martina Lijić, Ivana Kostelac, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
Sponzor radionice
OPG Mikac Anita, IPK Tvornica ulja Čepin, OPG Davor Špoljar, Organica Vita, OPG Bundić Zdenko, Jan-Spider, Cum Fructu d.o.o.
Naslov radionice
VALOVI NA TANJURU
Sažetak
Zanima li vas dobivanje biljnih ulja očuvanih nutritivnih svojstava i izrada neobičnih umaka i preljeva (dresinga) za salate. Dođite na radionicu i upoznajte atraktivnu proizvodnju raznog zdravog biljnog ulja i neodoljivog valovitog dresinga budućnosti. Osjetite punoću okusa prirodnog tekućeg zlata i doživite raznolikost boja dresinga.
Vrijeme
7. ‑ 8. travnja 2014. u vremenu 8:00 – 20:00h
Mjesto
PTFOS, Centar za kvalitetu mesa Trg Sv. Trojstva 3
Ciljna publika
Predškolska djeca, učenici osnovnih škola
Poster
Autor
Mentor: doc. dr. sc. INES BANJARI
Prehrambeno-tehnološki fakultet osijek
Zavod za ispitivanje hrane i prehrane
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
tel.: 031/ 224 364
Autori (studenti): Dragana Jelenić, Josipa Fako, Darko Mijić, Tihana Ostrognjaj, Vacek Kristina, Ana Džolan, Nives Resiga, Vlatka Matoković, Ivan Tomas, Ivana Sović
Životopis predavača:
Doc. dr. sc. Ines Banjari rođena je 10. prosinca 1982. godine u Osijeku. Diplomirala je prehrambenu tehnologiju i procesno inženjerstvo na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu Osijek 2006. godine, kao najbolji student i prvi student u generaciji. Iste godine počinje raditi na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu Osijek kao znanstveni novak, te je aktivno uključenja u izvođenje velikog broja kolegija na preddiplomskom i diplomskom studiju. Doktorirala je 2012. godine na Sveučilištu u Zagrebu, Prehrambeno-biotehnološki fakultet iz područja nutricionizma. Upravo se vratila sa postdoktorskog usavršavanja na Sveučilištu u Torontu, Medicinski fakultet, Kanada. Pohađala je nekoliko kraćih znanstvenih usavršavanja iz različitih znanstvenih područja, u Hrvatskoj i Španjolskoj. Autor je i koautor velikog broja znanstvenih radova, sudjelovala je na velikom broju međunarodnih i domaćih konferencija, te održala veliki broj pozvanih predavanja. Od kako radi na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu Osijek aktivno je uključena u aktivnosti u sklopu Festivala znanosti u koji svake godine uključi veliki broj studenata. I ove godine, doc. Banjari je sa svojim studentima pripremila predavanje, radionicu i poster prezentaciju.
Naslov
GIT VALOVI
Opis
Poster će prikazati probavni sustav (GIT) s aspekta hrane, odnosno koja hrana ima pozitivan učinak na zdravlje probavnog sustava i to ciljano, koji dio probavnog sustava. Uz neke interesantne informacije o utjecaju pojedine hrane na GIT ukazat ćemo na važnost odabira hrane, posebice za osobe koje imaju nekih zdravstvenih problema, poput nadutosti, zatvora, iritabilnog crijeva i sl. Pogledajte kako hrana utječe na našu probavu!
Mjesto i vrijeme
7.- 12. travnja 2014.
Rektorat, Trg Svetog Trojstva 3
Ciljna publika
Predškolska djeca, učenici osnovnih škola, učenici srednjih škola, studenti i građanstvo