Zavod za prehrambene tehnologije

Misija Zavoda je prenošenje temeljnih inženjerskih znanja iz branše prehrambene tehnologije studentima. Na osnovi najnovijih spoznaja i suvremenih procesa, studenti će završetkom studija suvereno ovladati vještinom proizvodnje raznovrsnih prehrambenih proizvoda, vrhunske ukupne kakvoće i visoke nutritivne vrijednosti.


Trenutno, u okviru 6 Katedri na preddiplomskim, diplomskim i poslijediplomskim studijima, uz edukaciju polaznika, provodi se znanstvenoistraživački rad iz područja prehrambene tehnologije i procesa proizvodnje namirnica, te stručni rad na projektiranju specijaliziranih postrojenja prehrambene industrije.


Zavod objedinjuje respektabilan broj vrhunskih znanstvenika i potvrđenih nastavnika. Oni svojim višegodišnjim iskustvom u visokom obrazovanju, te usavršavanjem na mnogim institucijama u zemlji i inozemstvu osiguravaju stabilnost provođenja nastavnog plana i programa. Značajno je istaknuti veliki broj mladog znanstveno-nastavnog kadra, koji je sposoban i spreman preuzeti veliku odgovornost za razvoj Zavoda, uz jačanje strukovnih specifičnosti pojedinih katedri.


Predstojnik Zavoda: izv. prof. dr. sc. Đurđica Ačkar
+385 31 224 391 | dackar@ptfos.hr

2.krug STEM stipendije-PODSJETNIK!

2.krug STEM stipendije-PODSJETNIK!

Leave review
Podsjećamo, u ponedjeljak 18. studenoga 2019. godine, objavljene su rang-liste II. krugadodjele državnih stipendija u STEM područjima znanosti. Rang-l...
Read More
Reakreditacija fakulteta - anonimni komentari

Reakreditacija fakulteta - anonimni komentari

Leave review
Prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta J.J.Strossmayera u Osijeku   prolazi postupak reakreditacije, koji provodi Agencija za znanost i visoko ob...
Read More
Reakreditacija fakulteta

Reakreditacija fakulteta

Leave review
Prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta J.J.Strossmayer u Osijeku prolazi postupak reakreditacije, koji provodi Agencija za znanost i visoko obra...
Read More