Referada - oglasna ploča

Osnove tehnologije ugljikohidrata - Laboratorijske vježbe

Leave review

Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Katedra za tehnologiju ugljikohidrata

Osnove tehnologije ugljikohidrata

 

LABORATORIJSKE VJEŽBE

 

Laboratorijske vježbe iz gore navedenog kolegija biti će održane u laboratoriju Zavoda za prehrambene tehnologije (zgrada u dvorišnom prostoru Fakulteta iza parkinga) prema rasporedu objavljenom na web stranici. Na vježbe je potrebno ponijeti kutu, krpu, zaštitnu masku, kalkulator i materijale za vježbe (isprintane potrebne vježbe iz praktikuma i predložak za izvješće), koji se nalaze u nastavnim materijalima na web stranici Fakulteta. Za  sve dodatne upite studenti se mogu javiti na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

 

doc. dr. sc. Antun Jozinović

OPŠIRNIJE

Natječaji MZO za dodjelu državnih stipendija

Leave review

Poštovane kolegice i kolege,

 

Obavještavamo Vas da je Ministarstvo znanosti i obrazovanja raspisalo natječaje za dodjelu državnih stipendija:

 

Natječaj za dodjelu 10.000 državnih stipendija za akademsku godinu 2021./2022. (sukladno osiguranim sredstvima u Državnome proračunu i sredstvima osiguranim u Europskome socijalnom fondu u sklopu Operativnoga programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020.“) redovitim studentima visokih učilišta u Republici Hrvatskoj

Mrežna stranica: https://mzo.gov.hr/istaknute-teme/natjecaji-196/4603

Rok za prijavu: 3. studenoga 2021. do 12.00 sati

 

Natječaj za dodjelu 400 državnih stipendija za posebne skupine studenata za akademsku godinu 2021./2022. redovitim studentima visokih učilišta u Republici Hrvatskoj

Mrežna stranica: https://mzo.gov.hr/istaknute-teme/natjecaji-196/4604

Rok za prijavu: 3. studenoga 2021. do 12.00 sati

OPŠIRNIJE

Global Graduate Programme - British American Tobaco - Hrvatski duhani

Leave review

Dragi apsolventi i nedavno diplomirani studenti, 

 

U privitku je oglas za poziciju Global Graduate-a u British American Tobacco-u.

Pozicija je locirana u Hrvatskim duhanima u Virovitici i usmjerena na osobe s diplomom iz agronomije, biotehnologije i srodnih znanosti, zbog čega mislimo da bi mogla biti zanimljiva vašoj populaciji studenata.

 

Detaljnije o programu:

  • Global Graduate program koncipiran je na način da osoba prolazi intenzivnu 18-mjesečnu obuku  tijekom koje stječe iskustva u više različitih odjela, radi na projektima i usavršava svoje znanje.

 

Po uspješnom završetku programa, Global Graduate preuzima menadžersku poziciju u BAT-u.

  • Oglas traje do 13.11., a prijave se šalju na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Preuzmite prilog 1
OPŠIRNIJE

Akademski bonton

Leave review

Poštovane kolegice i kolege, 

 

Početkom svake akademske godine, ulaskom brucoša u nastavni proces, naša zajednica postaje bogatija. Pravo je to vrijeme brucošima za usvajanje a svim ostalima za prisjećanje pravila akademske zajednice. Stoga vam preporučamo da proučite akademski bonton.

 

Uz ovaj oglas koji za svrhu ima skrenuti Vam pažnju na akademski bonton, kratku informaciju o istom s poveznicom na izvor imat ćete trajno dostupnu i u infomacijskom paketu za studente na našoj web stranici.

OPŠIRNIJE

Osnove tehnologije prerade mlijeka

Leave review

Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Katedra za mljekarstvo

Osnove tehnologije prerade mlijeka

 

OBAVIJEST

Na poveznici http://www.ptfos.unios.hr/index.php/studenti/raspored-sati objavljen je ažuriran raspored sati s rasporedom grupa za vježbe koje počinju danas u 14 h u laboratoriju na Rektoratu. Raspored za vježbe iz OTPM je izdvojen na poveznici https://moodle.srce.hr/2021-2022/mod/resource/view.php?id=2207689.
Dolazak na vježbe je obvezan! Studenti na vježbe trebaju ponijeti laboratorijsku kutu, MASKU, krpu, pribor za pisanje, kalkulator i isprintani dnevnik za vježbe koji je stavljen u materijale: https://moodle.srce.hr/2021-2022/mod/resource/view.php?id=2172507.

Sve obavijesti i materijali vezani uz kolegij se nalaze u sustavu Merlin.


 

Osijek, 11. listopada 2021.                                                     doc. dr. sc. Mirela Lučan Čolić

OPŠIRNIJE

Mikrobiologija hrane - laboratorijske vježbe u 2021./21.

Leave review

Obavijest studentima 2. godine preddiplomskog studija Prehrambena tehnologija

Ažurirani radni materijali za vježbe iz Mikrobiologije hrane nalaze se u mapi Akademska 2021 i 2022. godina te na sustavu Merlin 2021/22. Iste je potrebno isprintati i nositi na vježbe.

U Osijeku, 11. listopada 2021. godine     prof. dr. sc. Hrvoje Pavlović

OPŠIRNIJE

Mikrobiologija hrane - laboratorijske vježbe u 2021./21.

Leave review

Poštovani studenti 2. godine preddiplomskog studija Prehrambena tehnologija,

Laboratorijske vježbe iz kolegija Mikrobiologija hrane započinju u tjednu od 11. 10. 2021. Vježbe će se održavati u studentskom laboratoriju za Opću mikrobiologiju i Mikrobiologiju hrane (prostorija br. 50) prema rasporedu grupa i u terminima koji će biti oglašen na web stranicama PTFOS (molim, pratite wed stranicu Fakulteta s rasporedom). Molim studente da ne kasne. Za vježbe će vam biti potrebni isprintani Radni zadaci za vježbe iz Mikrobiologije hrane (dostupni u sustavu Merlin i web stranici kolegija u mapi Akademska 2021 i 2022.), pribor za pisanje, drvene bojice, laboratorijska kuta, upaljač ili šibice i zaštitna sredstva (maska za lice, zaštitne naočale i rukavice). Duga kosa mora obavezno biti zavezana, nokti uredno skraćeni, a maskara uklonjena s trepavica. 

prof. dr. sc. Hrvoje Pavlović

OPŠIRNIJE

Iksice-preddiplomski studij

Leave review

Poštovani studenti 1. godine preddiplomskog studija,

stigle su iksice za sve koji su se upisali na jesenskom roku.

Iksice možete podići u studentskoj referadi svakim radnim danom od 10,00-14,00h.

Prilikom preuzimanja Vaše iksice, potrebno je vratiti privremenu iksicu (ukoliko ste ju uzeli).

Ivana

OPŠIRNIJE

Procesi u prehrambenoj industriji - laboratorijske vježbe

Leave review

Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
Katedra za prehrambeno inženjerstvo
Procesi u prehrambenoj industriji

 

Obavijest studentima 3. godine preddiplomskog studija

 

Laboratorijske vježbe iz gore navedenog kolegija počinju u ponedjeljak, 11.10.2021., prema rasporedu koji će biti objavljen na stranici fakulteta (http://www.ptfos.hr/index.php/studenti/raspored-sati), u laboratoriju br. 37 u glavnoj zgradi fakulteta (Franje Kuhača 18).

 

Dolazak na vježbe je obavezan i nisu dozvoljene izmjene studenata u grupama!

 

Na laboratorijske vježbe potrebno je donijeti:

  • kutu, kuhinjsku krpu, zaštitnu masku;
  • bijele A4 papire za pisanje izvješća;
  • milimetarski papir i ravnalo;
  • materijale za vježbe (tablice) koji se nalaze na Merlinu (https://moodle.srce.hr/2021-2022/).
OPŠIRNIJE

Tehnička fizika

Leave review

Studenti 1. godine, Preddiplomskog studija - Prehrambena tehnologija, počinju s vježbama (laboratorijskim) iz Tehničke fizike 14. i 15. 10. te 21. i 22. 10. prema unaprijed raspoređenim grupama i terminima u prostorijama Prehrambeno-tehnološkog fakulteta laboratorij za Elemente strojeva (Kuhačeva 20, broj laboratorija 14, četvrta vrata ispod Uprave Fakulteta, prostor u sutrenu tzv. "katakombi").


Na vježbe (laboratorijske) trebate ponijeti: zaštitnu masku za usta i nos, kalkulator, olovku i bilježnicu, a na uvodnom satu ćemo proći teme: uvod u laboratorijske vježbe iz fizike, ponašanje u laboratoriju, zahtjevi kolegija, ocjenjivanje i osnovna statistika za analizu rezultata u laboratoriju fizike.

Uvodni sat traje 120 minuta s kratkom pauzom.

Na ulazu u laboratorij je postavljeno dezinfekcijsko sredstvo za ruke koje je obvezno koristiti.

OPŠIRNIJE