Referada - oglasna ploča

Informacije s održane radionice EIT Food

Leave review

Poštovani studenti,

U privitku se nalaze osnovne informacije o održanom predavanju o EIT Food natječajima.

-PDF EIT Food programi

-PDF za Erasmus za mlade poduzetnike.

-prezentacija za dostupne online tečajeve u 2021. godini.

Lidija Jakobek Barron

Preuzmite prilog 1
Preuzmite prilog 2
Preuzmite prilog 3
OPŠIRNIJE

Natječaji Europskog instituta za inovacije i tehnologiju

Leave review

Dragi studenti,


U ponedjeljak 19.04.2021. u 10 h održat će se online predavanje/izlaganje o prijavama na natječaje EIT Food (Europskog instituta za inovacije i tehnologiju). Predavanje o prijavama na natječaje te samoj tematici natječaja održat će prof. dr. sc. Ivan Štefanić i njegovi suradnici iz Tera tehnopolisa d.o.o. Jedan od natječaja odnosi se i na plaćene stručne prakse.

Predavanje je namijenjeno isključivo djelatnicima i studentima Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek.
Više o samim natječajima može se vidjeti na poveznici:

http://portfolio.web.tera.hr/index.php/tera-tehnopolis-d-o-o-nastavlja-djelovati-kao-hrvatski-eit-food-hub-sljedece-tri-godine/ Za neke od natječaja produžen je rok prijave.

Poveznica za online predavanje/radionicu

https://connect.srce.hr/w2021-56600-7380/


Lidija Jakobek Barron

OPŠIRNIJE

Tehnologija vode i obrada otpadnih voda - laboratorijske vježbe 2020./2021.

Leave review

Prehrambeno-tehnološki fakultet

Zavod za primijenjenu kemiju i ekologiju

Katedra za ekologiju i toksikologiju

TEHNOLOGIJA VODE I OBRADA OTPADNIH VODA

 

OBAVIJEST

Studentima druge godine preddiplomskog studija

Obavještavaju se studenti druge godine preddiplomskog studija da laboratorijske vježbe iz kolegija Tehnologija vode i obrada otpadnih voda započinju 19. 4. 2021. Vježbe će se održati u studentskom laboratoriju Zavoda za primijenjenu kemiju i ekologiju, prostorija br. 75 (isti laboratorij kao i za Opću i analitičku kemiju) i odvijati će se prema priloženom rasporedu.

Na vježbe je potrebno ponijeti svoj isprintani primjerak skripte Upute za laboratorijske vježbe (ujedno i dnevnik vježbi) koja je dostupna u nastavnim materijalima na web stranici fakulteta – nastavni materijali – Tehnologija vode i obrada otpadnih voda – Laboratorijske vježbe-TViOOV skripta 2021).

Prije vježbi se održava kratki uvodni kolokvij za vježbu prema priloženom rasporedu te se mole studenti da prouče sadržaj materijala.

Na vježbama je obvezno imati zaštitni mantil, zaštitne maske i zaštitne rukavice!

 

Osijek, 14. travnja 2021.                                                  Za kolegij: dr.sc. Marija Stjepanović

Preuzmite prilog 1
OPŠIRNIJE

Obavijest_OTPViP_lab.vjezbe

Leave review
prediplomski studij-III godina
Preuzmite prilog 1

U prilogu je raspored laboratorijskih vježbi iz kolegija Osnove tehnologije prerade voća i povrća.

 

prof. dr. sc. Nela Nedić Tiban

OPŠIRNIJE

Raspored vježbi - početak 19.4.2021.

Leave review

Dragi studenti, 

 

Obzirom da ulazimo u posljednji tjedan predavanja molim Vas da se polako pripremate za dolazak u Osijek. 

 

Ostatak semestra ćemo, kako je i najavljeno, posvetiti praktičnom radu u laboratorijima.

 

Vježbe počinju 19.4. a raspored će biti objavljen u ponedjeljak 12.4.2021. u poslijepodnevnim satima na uobičajenom mjestu.

 

Ovom prilikom podsjećam Vas na:

 • obvezu redovitog praćenja tjelesne temeperature
 • obvezu praćenja svih simptoma povezanih s pandemijom
 • nošenje osobnih zaštitnih sredstava i uporabu sredstava za dezinfekciju
 • izbjegavanje neptrebnog zadržavanja u zajedničkim prostorima
 • izbjegavanje nošenja svih stvari izuzev onoga što je neophodno za izvedbu nastave

 

Želim Vam uspješan i zdrav nastavak semestra!

 

Prodekan za nastavu

OPŠIRNIJE

Otvoreni pozivi organizacije EIT Food

Leave review

TERA Tehnopolis d.o.o. je hrvatski EIT Food HUB! Na web stranici Tera tehnopolis mogu se pronaći poveznice za prijavu na otvorene pozive EIT Food koje ovdje prenosimo:

 • EIT Food RIS Fellowships – projekt za studente diplomskih studija, diplomirane studente i mlade poduzetnike, odnosno buduće zaposlenike prehrambenog sektora - stažiranje u nekima od etabliranih europskih tvrtki uz mjesečnu financijsku potporu u bruto iznosu od 1.350 €. Rok za prijavu: 12. travnja 2021. godine.
 • EIT Food RIS Talents– stažiranje studenata doktorskog studija i mladih poslijedoktoranada iz prehrambenog sektora, kojima se pruža mogućnost rada na projektima istraživanja i razvoja u partnerskim organizacijama zajednice EIT Food uz mjesečnu stipendiju u bruto iznosu do 1.800 €. Rok za prijavu: 12. travnja 2021. godine.
 • EIT Food Government Executive Academy – program obuke na izvršnoj razini za predstavnike javnog sektora iz zemalja srednje, istočne i južne Europe, koji ima za cilj upotpuniti njihovo znanje o inovacijama u poljoprivredno-prehrambenom sektoru i sektorskim propisima te pružiti pomoć u rješavanju društvenih izazova diljem Europe. Rok za prijavu: 9. travnja 2021. godine.
 • EIT Food Seedbed – program namijenjen akademskim poduzetnicima, ambicioznim poduzetnicima i start-up tvrtkama koje imaju inovativnu tehnologiju koja bi mogla promijeniti prehrambeni sustav ili su uključeni u istraživanje koje ima komercijalni potencijal. Sudionici će primiti stručnu podršku i financijsku potporu u iznosu od 6.000 €. Rok za prijavu: 10. travnja 2021. godine.
 • EIT Food Accelerator Network – program koji povezuje start-up tvrtke iz prehrambenog sektora s vodećim industrijskim i istraživačkim partnerima u cilju pilotiranja tehnologije i postizanja krajnjeg cilja: uspješnog uvođenja rješenja na tržište. Rok za prijavu: 10. travnja 2021. godine.
 • RisingFoodStars– mrežna organizacija za uspješne scale-up tvrtke koje mogu promijeniti prehrambeni sektor, omogućujući svojim članovima da sudjeluju kao partneri u svim EIT Food aktivnostima. Rok za prijavu: 10. travnja 2021. godine.
 • EIT Jumpstarter– program namijenjen inovatorima u poljoprivredno-prehrambenom sektoru, zdravstvenoj zaštiti, sirovinama, energetici, proizvodnji i gradskoj mobilnosti, koji mogu osvojiti do10.000 € financijske potpore. Rok za prijavu: 16. travnja 2021. godine.
 • TeamUp– program čiji je cilj povezivanje tehnologa s inovativnim rješenjima i tehnologijama u poljoprivredno-prehrambenom sektoru, koji nemaju iskustva u komercijalizaciji proizvoda, s iskusnim poduzetnicima koji svojim znanjem i stručnošću mogu pomoći u osnivanju i izgradnji stabilnih poljoprivredno-prehrambenih start-up tvrtki. Mogućnost korištenja potpore od 2.000 € za 3 mjeseca. Rok za prijavu: 18. travnja 2021. godine.
 • Test Farms– ovim programom zajednica EIT Food pomaže inovativnim agrotehnološkim start-up tvrtkama da provjere i testiraju svoje proizvode i usluge te predstave svoja rješenja investitorima i krajnjim kupcima. Mogućnost korištenja potpore od 3.000 €. Rok za prijavu: 30. travnja 2021. godine.
OPŠIRNIJE

Tehnologija prerade sirovina anomalnog podrijetla (MLIJEKO)

Leave review

OBAVIJEST studentima III. godine PTF

 

U utorak, 23. 03. 2021. u popodnevnom satima bit će na MERLIN postavljeno u dvije poruke SVA PREDAVANJA I SVI MATERIJALI  ZA VJEŽBE (virtualni obilazak velikog broja pogona mljekarske industrije).


Prezentacije za vježbe zamjenjuju laboratorijske vježbe i one se NEĆE održati.

Sve materijale preuzmite, proučite.

 

Kada budete spremni za ispit koji ću održati USMENO u kabinetu br. 25; najavite se na moj mail, ili pozivom ili SMS porukom na 098-163-96-63; po dvoje ili troje.

 

Termini ispita:

svaki utorak, srijeda i četvrtak od 10:00 do 15:00 sati, što važi sve do 30. 09. 2021. godine kada odlazim u mirovinu.
Nakon toga sve preuzima doc. dr. sc. Mirela Lučan Čolić.

 

Srdačni pozdrav svima,

prof. HARDI

 

OPŠIRNIJE

STEM STIPENDIJA - 7.krug

Leave review

 

Poštovani studenti, 

 

ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Radovan Fuchs, na prijedlog Povjerenstva za dodjelu državnih stipendija u STEM područjima znanosti u akademskoj godini 2020./2021., donio je Odluku o dodjeli državnih stipendija u STEM područjima znanosti za akademsku godinu 2020./2021. na temelju kvota i rang-lista koje su njezin sastavni dio.

 

Rang-liste VII. kruga dodjele dostupne su na poveznici https://stemstipendije.mzo.hr/.

 

Studenti svojim AAI@EduHr elektroničkim identitetom pristupaju Sustavu državnih STEM stipendija na poveznici https://stemstipendije.mzo.hr/ te svojom identifikacijskom oznakom provjeravaju svoje mjesto na rang-listi.

 

Studenti koji su na rang-listi prema kvoti za određeno područje i godinu studija, odnosno iznad praga za ostvarivanje prava na stipendiju, bit će obaviješteni na adresu elektroničke pošte da su ostvarili pravo na državnu stipendiju. Zaprimanje e-poruke nije preduvjet za ostvarivanje prava na državnu STEM stipendiju te svi studenti, neovisno o zaprimanju predmetne obavijesti, mogu svoje podatke provjeriti na poveznici https://stemstipendije.mzo.hr/.

 

Ako student koji je ostvario pravo na državnu STEM stipendiju želi prihvatiti stipendiju, nužno je da do srijede, 17. ožujka 2021. godine, do 12 sati na poveznici https://stemstipendije.mzo.hr/, kojoj pristupa prijavom sa svojim AAI@EduHr elektroničkim identitetom, označi izjave koje prethode prihvaćanju Uvjeta stipendiranja, prihvati Uvjete stipendiranja te upiše svoj IBAN žiroračuna. Prihvaćanje uvjeta stipendiranja smatra se činom sklapanja ugovora.

 

Ako u navedenome roku student ne prihvati Uvjete stipendiranja, smatrat će se da ne prihvaća državnu stipendiju te će obavijest o ostvarivanju prava na državnu stipendiju dobiti sljedeći student na rang-listi ispod praga do ispunjenja kvote.

 

U skladu s Pravilnikom o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na državnu stipendiju u STEM područjima znanosti (Narodne novine, broj 78/2018., u daljnjem tekstu: Pravilnik) izrađeno je ukupno osam rang-lista, odvojeno za svako područje te u svakom području posebno za studente prve godine, a posebno za studente viših godina.

 

Kreiraju se i dvije zasebne rang-liste (Izdvojene stipendije) za one studente koji su pravo na ovu stipendiju ostvarili na temelju članka 6. stavka 11. Pravilnika u kojem se propisuje da svakom visokom učilištu koje izvodi studijske programe u STEM područjima znanosti pripada najmanje jedna stipendija za studente prve godine i jedna za studente ostalih godina u pojedinom području.

 

Dodatno možete pratiti mrežnu stranicu Ministarstva znanosti i obrazovanja, mrežnu stranicu projekta http://stem.mzo.hr/ te službenu Facebook stranicu Državne STEM stipendije u svrhu daljnjih saznanja o ovogodišnjoj dodjeli stipendija.

 

Za sve ostale informacije možete se obratiti Ministarstvu znanosti i obrazovanja na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

OPŠIRNIJE

Poziv studentima za sudjelovanja u međunarodnom istraživanju GUESS 2021

Leave review

Poštovani studenti, 

 

Molimo Vas da izdvojite 10-15 minuta svog vremena i sudjelujete u međunarodnom istraživanju GUESS 2021. Ovim se istraživanjem ispituje poduzetničke sklonosti, znanja i vještine studentske populacije.

 

U projektu sudjeluje preko 50 zemalja s preko 1000 visokoškolskih ustanova, a Republika Hrvatska je jedna od njih.

 

Vaše sudjelovanje je iznimno važno, budući da će se uspoređivati poduzetničke sklonosti studenata između različitih visokoškolskih ustanova i različitih zemalja.

 

Anketi možete pristupiti putem slijedeće poveznice:

https://tinyurl.com/g21-croatia

 

Unaprijed zahvaljujemo na Vašem sudjelovanju!

 

U slučaju dodatnih pitanja na raspolaganju Vam je koordinator GUESS 2021 projekta za Republiku Hrvatsku Borna Buljan, mag. oec.

 

Više o GUESS projektu možete pronaći na poveznici: https://www.guesssurvey.org

 

 

OPŠIRNIJE

"LUMEN Business" natjecanje

Leave review

Predstavljeni poslovni slučajevi: prijavi se i ti na LUMEN Business!

Nakon siječanjske najave ovogodišnjeg LUMEN Business natjecanja i upoznavanja partnerskih poduzeća u sklopu LUMEN Weeka, u utorak 2.3.2021. napokon su predstavljeni i poslovni slučajevi te otvorene prijave ovogodišnje natjecanje! Svi zainteresirani kandidati mogu se prijaviti do 14.3.2021. na poveznici.

O natjecanju i natjecateljima

LUMEN Business predstavlja jedno od četiri područja LUMEN natjecanja, najvećeg studentskog natjecanja u regiji pod organizacijom studentske udruge eSTUDENT. U sklopu LUMEN Businessa natječu se timovi studenata koji rade na rješavanju poslovnih slučajeva zadanih od strane partnerskih poduzeća. Kako je ranije najavljeno, ovogodišnji partneri natjecanja su: British American Tobacco, L'Oréal Adria, Privredna banka Zagreb, Pliva i Helen Doron English. Osim što su za tri najuspješnija tima predviđene novčane nagrade, sudjelovanje u natjecanju kandidatima otvara i mogućnost prakse, edukacije i drugih vrijednih iskustava u sklopu partnerskih poduzeća. Teme poslovnih slučajevima kojima će se baviti ovogodišnji natjecatelji su: marketing, marketing-dizajn, trend budućnosti, trend budućnosti: duhanska industrija i društveno odgovorno poslovanje.

LUMEN Business natjecanje je za sve one koji problemu pristupaju na inovativan način, razmišljaju kreativno i vole timski rad. Fakultet s kojega se prijavljuju kandidati manje je bitan, a sudjelovanje se omogućuje ne samo studentima iz Hrvatske, već i iz ostatka regije. Datumom 2.3. 2021. kada su predstavljeni poslovni slučajevi, ujedno je označen i prvi dan prijava na LUMEN Business koje završavaju 14.3.2021.

Za više informacija pratite web stranicu, pretplatite se na newsletter te zapratite eSTUDENT na Instagramu, Facebooku i LinkedInu.

Preuzmite prilog 1
OPŠIRNIJE