Nacionalno studentsko natjecanje Bio-based Innovation Student Challenge 2023


Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek u suradnji s Bio-based Industries Consortium-om (BIC) i  Association of European Life Science Universities (ICA) organizira natjecanje Bio-based Innovation Student Challenge 2023 (BISC-E23).  Bio-based Innovation Student Challenge 2023 (BISC-E23) je europsko studentsko natjecanje koje prepoznaje izvrsnost u
rastućem bio-baziranom industrijskom sektoru. BISC-E23 nastoji podići svijest i uključiti studente u tranziciju prema bioekonomiji.


Namijenjeno je studentskim timovima na prijediplomskom, diplomskom i prvoj godini poslijediplomskog (doktorskog) studija čiji je zadatak kreiranje inovativnih bio-baziranih proizvoda ili procesa za rješavanje izazova s kojima se suočavaju društva i industrije. Spomenuto natjecanja je prilika za studente da se uključe u održivi poduzetnički pothvat unutar biogospodarstva i osvoje vrijedne nagrade (1000,00 €, 500,00 € i 250,00 €). Nabolji hrvatski studentski projekt će sudjelovati na europskoj razini natjecanja u Briselu,
Belgija, te ostvaruje mogućnost dodatnih novčanih nagrada od (1000,00 €, 500,00 € i 250,00 €), te povezati se dionicima iz industrije.

Više informacija o natjecanju možete pronaći na web stranici Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek [1] . Zainteresirani studentski timovi mogu se prijaviti do 24. ožujka 2023. godine.  U slučaju problema s prijavom ili dodatnih pitanja vezanih uz natjecanje, slobodno se obratite na e-mail adresu nacionalnog koordinatora: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..