O Udruzi

Rješenjem Ureda državne uprave u Osječko-baranjskoj županiji od 25. ožujka 2011. godine registrirana je Udruga bivših studenata i prijatelja Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek sa sjedištem u Osijeku, Franje Kuhača 20. Skraćeni naziv Udruge je TehnOS. Udruga je upisana u Registar udruga Republike Hrvatske.


Udruga je osnovana s ciljem očuvanja tradicije Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek, promicanja ugleda Fakulteta i inženjerske struke, poboljšanja kvalitete studiranja, unaprjeđenja znanstvenog i stručnog rada, pružanja pomoći sadašnjim studentima u obavljanju stručne prakse i zapošljavanja, ali i pomaganja članovima Udruge ovisno o njihovim potrebama. Djelatnost Udruge je samostalno djelovanje u ostvarivanju postavljenih ciljeva uz učinkovitu suradnju s obrazovnim i znanstvenim institucijama, komorama, trgovačkim društvima te drugim tijelima i organizacijama koje su vezane uz prehrambenu tehnologiju, prehrambeno inženjerstvo, primijenjenu kemiju i ekologiju i/ili srodna područja.


Tijela Udruge su Skupština, Predsjedništvo i Nadzorni odbor.


Na Osnivačkoj Skupštini Udruge, koja je održana 3. ožujka 2011. godine, za prvog predsjednika Udruge izabran je prof. dr. sc. Drago Šubarić, za potpredsjednika prof. dr. sc. Borislav Miličević, te za tajnicu Udruge Ivana Pavleković, dipl. ing. Tada izabrano Predsjedništvo bilo je u sastavu: Šubarić Drago, Benkotić Snježana, Jukić Marko, Jurković Zorica, Miličević Borislav, Paulik Petar, Piližota Vlasta, Primorac Ljiljana, i Tišma Marina, a Nadzorni odbor u sastavu: Milena Mandić, Dubravko Pichler i Ivica Strelec.


Predsjedništvo je u sastavu: prof. dr. sc. Jurislav Babić, izv. prof. dr. sc. Ante Lončarić, prof. dr. sc. Darko Velić, prof. dr. sc. Mirna Habuda-Stanić, dr. sc. Daniela Horvat, prof. dr. sc. Stela Jokić, prof. dr. sc. Drago Šubarić, dr. sc. Nebojša Kojić i prof. dr. sc. Mirela Planinić, a Nadzorni odbor je u sastavu: prof. dr. sc. Đurđica Ačkar, prof. dr. sc. Dajana Gašo-Sokač i dr. sc. Gordana Šimić.


Predsjednik Udruge je izv. prof. dr. sc. Ante Lončarić, potpredsjednik Udruge je dr. sc. Nebojša Kojić, a tajnica Udruge je Ivana Lauš, dipl. ing.


Čelništvo Udruge sigurno je da ćete podržati ciljeve i mogućnosti koje nudi ovakvo povezivanje te da će članstvo u Udruzi, pored koristi za sve nas, pružiti i zadovoljstvo ponovnog druženja s kolegama i probuditi osjećaj ponosa i pripadnosti Prehrambeno-tehnološkom fakultetu Osijek i Sveučilištu u Osijeku.


Stoga, poštovane kolegice i kolege, dragi prijatelji Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek, ako ste završili studij, magistrirali ili doktorirali na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu Osijek, zaposleni ste na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu Osijek, ili ste jednostavno prijatelj Fakulteta, pozivamo vas da se pridružite Udruzi TehnOS ispunjavanjem priložene pristupnice.


Veselimo se svakoj prijavi!


Predsjednik Udruge

izv. prof. dr. sc. Ante Lončarić