Obavijest o otvaranju Knjižnice PTFOS za korisnike prema ograničenom sustavu rada

Poštovani korisnici knjižnice PTF-a,


knjižnica PTFOS-a otvorit će se za korisnike 4. svibnja 2020. godine, prema ograničenom sustavu rada.

Sukladno preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za rad knjižnica, knjižnica će do daljnjeg pružati isključivo usluge posudbe i povrata građe. Rad u čitaonici do daljnjeg nije moguć, a plan otvaranja čitaonice odvijat će se u skladu s daljnjim uputama Zavoda. Usluge posudbe i povrata građe, korisnici mogu ostvarivati u radnom vremenu knjižnice od 8 do 14 sati (ponedjeljak – petak).

Prilikom ulaska u knjižnicu korisnici se moraju pridržavati uputa nadležnih tijela vezanih uz pojačanu higijenu ruku, za koju svrhu će na ulazu i u ostalim dijelovima svih korisničkih prostora biti postavljeni spremnici sa sredstvom za dezinfekciju ruku.

Kako bi se posudba mogla odvijati sukladno Naputku o radu hrvatskih knjižnica molimo korisnike da svoj dolazak u knjižnicu najavite e-mailom (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.), telefonom (224-343) ili na facebook knjižnice. Također, kako bi se broj ulazaka u prostor knjižnice smanjilo na najmanju moguću mjeru, korisnici posuđenu građu mogu vratiti i bez ulaska u prostor knjižnice na način da građu odlože u posebno označene kutije, a dežurnoj knjižničarki ostave osobne podatke kako bi mogli primiti obavijest o naknadno provedenom razduživanju građe. Ova usluga će korisnicima biti dostupna od ponedjeljka do petka od 10 do 14 sati pred ulazom u zgradu uprave Fakulteta, u dnu stepeništa.

Ovim putem pozivaju se svi korisnici da na mrežnim stranicama Fakulteta i knjižnice te na društvenim mrežama prate obavijesti o mogućim daljnjim izmjenama u radu i uslugama knjižnice PTFOS-a prema uputama nadležnih tijela vezanim uz pandemiju bolesti COVID-19.


S poštovanjem,


Voditeljica knjižnice

Sanda Hasenay, knjiž. savjetnica