Na nastavnim predmetima unutar Katedre na preddiplomskom studiju studenti stječu osnovna znanja o primjeni računala za rješavanje svakodnevnih zadataka u struci, osnovnih fizikalno-kemijskih zakonitosti na kojima počivaju temelji rada mjernih pretvornika, osnove mjerenja te se upoznaju s klasičnom teorijom sustava automatske regulacije.
Kroz kolegije na diplomskim studijima studenti se upoznaju s principima i metodama modeliranja operacija i procesa pri proizvodnji i pohrani prehrambenih proizvoda, metodama optimiranja prehrane primjenom računala te automatizaciji proizvodnih procesa.
Teoretske spoznaje se demonstriraju kroz laboratorijske i računalne vježbe u kojima studenti stječu praktična iskustva u primjeni stečenih znanja na rješavanje realnih problema.
Znanstveno istraživački i stručni rad, kojim se bave članovi katedre, odraz je sadržaja kolegija koji se predaju na preddiplomskom, diplomskom i poslijediplomskom studiju a obuhvaća modeliranje i optimiranje u prehrambenoj tehnologiji i procesima u prehrambenoj industriji, razvoj i primjenu nedestruktivnih metoda analize, kemometrije i mekog računarstva.
Predsjednik katedre:
preddiplomski studij
- Informatika
- Mjerenje i upravljanje procesima
diplomski studij
- Automatizacija procesa
- Modeliranje i upravljanje u prehrambeno-tehnološkim procesima
- Modeliranje operacija i procesa
- Optimiranje prehrane primjenom računala
poslijediplomski studij
- Modeliranje i optimiranje prehrane
- Ne destruktivne metode analize procesa i namirnica